OCCRP en de inbraak in het Luxemburgse handelsregister

Belangstellenden kunnen nadere informatie over de politieke journalistenorganisatie OCCRP, genoemd in het artikel over de inbraak in het Luxemburgse handelsregister, vinden in de reactie onder mijn vorige bericht.

Citaat:

Clubs als OCCRP en Bellingcat zijn de soldaten en propagandisten in de mondiale economische- en informatieoorlog. De pleidooien voor “transparency” hebben helemaal niets te maken met de strijd tegen misdaad en corruptie. Informatie over eigenaren en zeggenschap is strategische informatie. Hoe meer je over je tegenstanders weet hoe beter. Je kunt de zwakke schakels in een economie identificeren en deze vervolgens maximaal raken met sancties en andere agressieve praktijken.

 

Aanvulling 16:30 uur: het citaat uit de reactie toegevoegd.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, Ubo-register en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s