De rechtsstatelijkheid van de EU

Terwijl de Nederlandse overheid tobt met de eigen rechtsstatelijkheid, heeft Nederland zich bezig gehouden met de rechtsstatelijkheid van de EU en is er een juridisch rapport over opgesteld. Het Expertisecentrum Europees Recht (ECER), onderdeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken, schreef een inleiding.

 

Meer informatie:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De rechtsstatelijkheid van de EU

  1. r grootveld zegt:

    Toevallig zag ik een documentaire over de politieke verhoudingen in Hongarije en de manier waarop de EG daar mee omgaat. Ondanks de zorg over de afbraak van de rechtstaat aldaar wordt het steeds op een akkoordje gegooid. De eerste vraag die beantwoord zou moeten worden is: waarom zitten al die oost-europese landen in de EG. Voor mij is het klaar dat het hier gaat om internationale politiek en het verstikken van rusland. Het komt bij voorbeeld niet bij ze op om zo’n land er gewoon uit te gooien. In dat licht bezien is al die zorg over de rechtstaat nogal dubieus. Veel woorden, weinig wol.
    En dan is er natuurlijk ook de europese bureaucratie. Het rapport constateert dat men wetten op zichzelf belangrijker lijkt te vinden dan de inhoud. In het kader van de Wwft weten wij daar alles van. Maar daar is onze overheid niet voor te porren. Ordnung muss sein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s