Rapport en kabinetsreactie inzake Wet elektronische registratie notariële akten

Op 15 december 2020 stuurde de staatssecretaris van Financiën een brief aan de Tweede Kamer (pdf) over de evaluatie van de Wet elektronische registratie notariële akten. Als bijlage was het rapport (pdf) gevoegd inzake een onderzoek naar de effecten van deze wet.

De staatssecretaris deelt mee dat zal worden nagegaan of het toezicht op deze registratie door notarissen elders zal worden ondergebracht (nu is de Belastingdienst verantwoordelijk, terwijl het geen fiscale taak is). De minister van Rechtsbescherming zal verkennen of er noodzaak is om Bureau Financieel Toezicht toegang te verlenen tot het systeem in verband met het toezicht op notarissen. Voorts zal worden overwogen de registratie van onderhandse akten te digitaliseren en zal worden bekeken wie als bewaarder kan optreden.

Het streven van de staatssecretaris is de fiscale informatievoorziening aan het notariaat te verbeteren.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Belastingrecht, Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.] en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s