Overtreding coronamaatregel: wat betekent dit voor je strafblad en VOG?

Bij Radar verscheen over de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) het nuttige artikel Overtreding coronamaatregel: wat betekent dit voor je strafblad en VOG.

Meer berichten op dit blog over de VOG zijn hier te vinden.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d., Strafrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Overtreding coronamaatregel: wat betekent dit voor je strafblad en VOG?

  1. paul duinkerken zegt:

    Als Justitie niet eens weet wat gevolgen zijn, wat is dan de rechtszekerheid? Zeker als een BOA een boete heeft gegeven die aangevochten wordt, dan blijft een burger hangen in de langzame raderen van het recht. Gegevens opvragen is niet mogelijk: https://justid.nl/binaries/Momenteel%20geen%20inzage%20van%20uw%20strafblad%20mogelijk_tcm17-439287.pdf want rechtbanken zijn alleen open voor – naar hun mening – dringende zaken. Het volgende lijkt me dringend en is komende maanden heel actueel: een geslaagde schoolverlater-student die een corona boete heeft aangevochten kan maar beperkt solliciteren door ontbreken VOG, afgezien van gebrek aan vacatures. Student voldoet daarmee niet aan regels om bijstand te krijgen, terwijl studiefinanciering stopt. Het lijkt me toe dat men vermalen wordt in de regelmolen, net als de de Fraudewet deed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s