Niet Kern Gezond | de IT van de Kamer van Koophandel

In het overzicht van grote IT-projecten van de overheid dat onlangs is gepubliceerd, komen twee projecten van de Kamer van Koophandel voor.

Het ene project is ‘Kern Gezond’, in het overzicht omschreven als “Herstructureren Handelsregister door bestaande informatievoorziening rondom het Handelsregister te verbeteren, oftewel zodanig (technisch) te herstructureren dat digitale dienstverlening mogelijk wordt“. Op 30 april jl. heeft het Bureau ICT-toetsing (BIT) van de rijksoverheid een vernietigend rapport over dat project uitgebracht, dat recent is openbaar gemaakt.

De staatssecretaris EZK laat naar aanleiding van het advies weten dat de Kamer de aanbevelingen van BIT opvolgt en dat zij er het volste vertrouwen in heeft dat de Kamer van Koophandel de klus zal kunnen klaren.

Het andere project betreft het befaamde ubo-register. Nu er ernstige problemen bij Kern Gezond zijn, is het de vraag hoe dit project zal gaan verlopen.

 

Meer informatie:

Kern Gezond:

Ubo-register:

Dit artikel verscheen eerder op het ondernemingsrecht weblog.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, ICT, privacy, e-commerce, Kamer van Koophandel, Ubo-register en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s