Wetgevingsconsultatie | Wet tegengaan ontwijking WNT

Het zal Het Financieele Dagblad (FD) goed doen dat het medium vele malen genoemd wordt in het consultatievoorstel voor de “Wet tegengaan ontwijking WNT“, waarvan de consultatie gisteren van start is gegaan. Het lijkt er op dat zij opdracht hebben gegeven voor deze wijziging van de Wet Normering Topinkomens (WNT).

De voorgestelde wijzigingen hebben met name betrekking op vermeende ‘constructies’ in de zorg.

Track-changes
Verheugend is dat de verantwoordelijke ministeries niet alleen een wijzigingsvoorstel aanbieden, maar ook een gemarkeerde versie van de huidige Wet Normering Topinkomens met de voorgestelde wijzigingen.

Dat is een vooruitgang en zou bij alle wetsvoorstellen (al dan niet in consultatie) nuttig zijn.

Wet normering topinkomens staat nooit stil
Intussen blijft de WNT een snel veranderende, ingewikkelde wet, waarmee op de politieke waan van de dag wordt gereageerd. Het is te hopen dat de kwaliteit van deze wet door dit wijzigingsvoorstel wordt verhoogd.

Voor diepgaande bestudering had ik nog geen tijd, maar zag al wel in de IAK dat men er voor gekozen voor een verduidelijking, die de begrijpelijkheid voor de sector zal bevorderen. In de bijlage waarin het type zorgondernemingen waarvoor de WNT geldt, worden die typen specifiek benoemd, omdat is gebleken dat zorgondernemingen die van rechtswege over een WTZi-toelating beschikken vaak niet beseffen dat op hen de WNT van toepassing is.

 

Meer informatie:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Wet Normering Topinkomens en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s