Voorstellen kansspelregelgeving krijgen kritiek Eerste Kamer

De nieuwe kansspelwetgeving heeft veel kenmerken die lijken op regelgeving in het financiële recht. Al eerder schreef ik over het verzamelen van persoonsgegevens van gokkers (met belangrijke privacy en cybersecurity aspecten) en over de personentoetsing van beleidsbepalers c.s. bij de vergunninghouders.

Inmiddels is de Wet kansspelen op afstand bij de Eerste Kamer aangeland. Uit een recent op de site van de Eerste Kamer gepubliceerd bericht, blijkt dat het door de Tweede Kamer aangenomen voorstel grote kritiek in de Eerste Kamer krijgt.

Of de enorme verzamelingen aan persoonsgegevens die zullen ontstaan, de uitwisseling van die persoonsgegevens en de daarmee verband houdende cybersecurity aspecten aan de orde zijn geweest, blijkt niet uit het bericht.

Om daar achter te komen zal ik in de onderliggende stukken moeten duiken.

Meer informatie:
Schorsing debat online gokken en speelcasinoregime, 5 februari 2019


Aanvulling 26 februari 2019
Inmiddels is de wet aangenomen door de Eerste Kamer. Dit wordt aangekondigd in het bericht “Online kansspelen veiliger dankzij nieuwe wetgeving” van 19 februari 2019. Zie ook het artikel op Tweakers.

Uit het artikel in het FD (betaalmuur) blijkt velen – binnen en buiten het parlement – kritiek hebben op de wet. De SP stemde tegen omdat in de landen waarin het online gokken is gereguleerd, de gokverslaving is toegenomen.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s