Ondermijning App

Voor wie in jip-en-janneke taal meer te weten wil komen over de witwasbestrijding kan de ‘Ondermijning App‘ op zijn iOS of android apparaat installeren. De app wordt als volgt geïntroduceerd:

Herken jij de onderwereld in de bovenwereld? Met de app Ondermijning test en vergroot je je kennis over ondermijnende criminaliteit.
Download de app en test door middel van een spel of jij antwoord kan geven op vragen als:
Welk land is de grootste producent van synthetische drugs?
Wat kost ondermijning de samenleving per jaar?
Waar kun je anoniem vermoedens van criminaliteit melden?

Van wie de app is wordt op de site niet duidelijk gemaakt, dus misschien is het van een slimme crimineel. Volgens de pagina wordt samengewerkt met RIEC-LIEC, Meld een Vermoeden, het Ministerie van Veiligheid en het Ministerie van Binnenlandse Zaken, wat doet vermoeden dat dit een site van de rijksoverheid is.

Ondermijning
Overigens: het begrip ‘ondermijning’ is het nieuwste modebegrip in de marketinguitingen van het Ministerie van Veiligheid. Met ‘ondermijning’ geeft het Ministerie aan dat de overheid meer aandacht aan bestrijding van criminaliteit gaat geven, waar we blij mee zijn.

Meer informatie:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Strafrecht en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s