Doorgeschoten regelzucht: Wft-vergunning voor advocaten [2]

Eerder signaleerde ik de doorgeschoten regelzucht in het financiële recht, waarbij de wetgever incassoactiviteiten onder het begrip ‘bemiddeling’ in de Wet op het financieel toezicht wil brengen (wat een vreemde manier is om incassobureaus en factoringbedrijven te reguleren). Ook advocaten zouden als zij betalingsregelingen treffen een Wft-vergunning nodig hebben, wat bizar is. Als advocaten zich niet gedragen, hebben we daarvoor de Advocatenwet.

Inmiddels heeft de overheid het licht gezien. Uit een bericht in het Advocatenblad van 20 augustus jl. blijkt dat advocaten worden vrijgesteld van de Wft plicht voor incassowerkzaamheden.

Overigens heb ik de indruk dat schuldeisers die een betalingsregeling willen treffen zelf wel een Wft-vergunning nodig hebben. Ik hoop dat het niet waar is. Moet ik nog eens in duiken.

Zie over dit onderwerp ook het bericht op de site van de NOvA.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Financieel recht, onder meer Wft, Wtt en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s