VNO-NCW over AVG | ‘Toezichthouder moet samenwerken met bedrijven bij persoonsgegevens’

Het commentaar in Het Financieele Dagblad over de Europese privacy verordening (AVG) die volgend jaar in werking treedt, “Nieuwe privacywet is zware opgave“, heeft de nodige reacties opgeleverd. Één daarvan komt van ondernemersorganisatie VNO-NCW, die schrijven ‘Toezichthouder moet samenwerken met bedrijven bij persoonsgegevens’ . Terecht merkt VNO-NCW dat bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) samenwerking met bedrijfsleven en overheid voorop moet staan.

Dat neemt echter niet weg dat de AP in een aantal gevallen naar verwachting toch boetes zal opleggen, met name als betrokken ondernemer of organisatie niet wil luisteren. Dat is nu al zichtbaar in de gevallen dat de AP tot boeteoplegging is overgegaan.


Pellicaan Advocaten adviseert en assisteert op het gebied van databescherming. Meer informatie is op onze website te vinden.

 

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s