AMLD4: “Brussel wil nog meer gegevens bedrijfsbelangen openbaar maken” (FD)

In het FD van vandaag stond het artikel “Brussel wil nog meer gegevens bedrijfsbelangen openbaar maken” van Rik Winkel. Daarin schrijft hij over de onderhandelingen tussen de Europese Ministerraad en het Europees Parlement (“trialoog”) over een compromis inzake de wijziging van de Vierde Europese Antiwitwasrichtlijn (AMLD4). Het compromisvoorstel gaat onder meer op het punt van het ubo-register verder dan het Nederlandse – op AMLD4 gebaseerde – wetsontwerp dat de nodige stof doet opwaaien.

Elementen van het door Winkel in zijn artikel besproken voorstel zijn onder meer dat het financiële belang om uiteindelijk belanghebbende te zijn wordt verlaagd van 25% naar 10% en dat het ubo-register compleet openbaar wordt.

Uit het FD-artikel valt op te maken dat Europa niet naar kritiek wil luisteren, laat staan dat er een serieuze uitleg wordt gegeven inzake de concepten achter AMLD4 en de wijzigingen op die richtlijn. Kennelijk is er eerst onomkeerbare schade voor betrokkenen nodig, voordat Europa wakker wordt.

Bron: Brussel wil nog meer gegevens bedrijfsbelangen openbaar maken, Rik Winkel, FD 17 mei 2017

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Ubo-register en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s