Gemeente Rotterdam genomineerd voor Big Brother Awards (Expertprijs)

Al geruime tijd volg ik de cybersecurity activiteiten van de gemeente Rotterdam, onder meer naar aanleiding van hun onrechtmatige gebruik van het BSN. Daarom keek ik meteen verder toen ik iets zag over een nominatie van de gemeente.

De gemeente is genomineerd voor de Big Brother Awards Expertprijs, vanwege het volgende:

Gemeente Rotterdam
Sinds 2006 is het voor gemeentes wettelijk mogelijk om “werkloze nieuwkomers” in bepaalde buurten te weigeren. Inmiddels blijken 15 gemeenten —waaronder vaandeldrager van de wet, Rotterdam— aan de politie te vragen of “nieuwkomers” bij hun bekend zijn. Dit jaar besloot minister Blok met instemming van de Tweede en Eerste Kamer deze praktijk te legaliseren. Gemeente Rotterdam heeft aangekondigd deze wetswijziging aan te grijpen om in bepaalde delen van Rotterdam “asociale, criminele of geradicaliseerde” bewoners te weren. Expert Bart de Koning over deze nominatie: “Burgers worden hierbij tot potentiële risico’s bestempeld en in feite preventief gestraft voor daden die ze nog niet begaan hebben, op grond van criteria en data die ze niet kennen.

Er kan nog tot en met zondag a.s. gestemd worden voor de publiekprijs, daar gaat het tussen Edith Schippers, Rob Bertholee en WhatsApp.

Meer informatie:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s