Het bestuursrecht gaat de grens over: 25 november bijeenkomst Jonge VAR over databescherming, marktmisbruik en belastingrecht

Het bestuursrecht gaat steeds vaker de grens over. Dat was voor de Jonge VAR reden om op vrijdag 25 november a.s. een bijeenkomst over grensoverschrijdend bestuursrecht te organiseren.

Het lijkt een interessante sessie te worden, met als thema’s:

  • grensoverschrijdende bescherming van persoonsgegevens,
  • grensoverschrijding in mededingingsrecht en consumentenrecht en tot slot
  • het grensoverschrijdende belastingrecht.

Onderstaand uit de uitnodiging de intro’s van de inleiders en de onderwerpen:

Friederike van der Jagt staat in haar preadvies stil bij de vragen die rijzen op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. Persoonsgegevens staan allang niet meer alleen in papieren dossiers of op lokale servers, maar worden steeds vaker in de (wereldwijde) cloud opgeslagen. Op welke wijze kunnen de Europese nationale privacytoezichthouders, en in het bijzonder de Autoriteit Persoonsgegevens, rechtsmacht uitoefenen over persoonsgegevens die zich niet meer binnen hun grondgebied bevinden? Maakt grenzeloos machteloos?

Raoul Klein en Ralph Tak gaan in op grensoverschrijdende inbreuken en grensoverschrijdende handhaving binnen het mededingingsrecht en consumentenrecht. In hun preadvies staan ze expliciet stil bij de territoriale reikwijdte van de normen binnen deze rechtsgebieden, waarna onderzocht wordt hoe de specifieke stelsels voor grensoverschrijdende opsporing en handhaving in de praktijk werken.

Martijn Weijers belicht het onderwerp vanuit het belastingrecht. De aanpak van grensoverschrijdende belastingfraude en belastingontduiking staat hoog op de internationale agenda. Daarbij is grensoverschrijdende samenwerking tussen landen onmisbaar. Martijn Weijers gaat in zijn preadvies nader in op de grensoverschrijdende fiscale informatievergaring en invordering.

De preadviezen worden 15 november a.s. op de site van de VAR gepubliceerd. De bijeenkomst vindt vanaf 13:30 plaats in Den Haag.

Meer informatie: op de website van de VAR.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Belastingrecht, Bestuursrecht, Europa, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s