Naam + nummercontrole door de bank #dtv

Om mij heen hoor ik dat banken geen controle meer uitvoeren of een bankrekeningnummer wel hoort bij een bepaalde persoon. Is er iemand die mij vertellen waarom banken dat niet doen? Het zou nl. heel behulpzaam zijn bij bestrijding van fraude en overlast.

Zo hoorde ik onlangs een voorbeeld van iemand die een verzekering afsloot en een rekeningnummer van een derde opgaf ten behoeve van afschrijving van de premie. Daar komt de verzekeraar wel achter, maar het betekent op zijn minst overlast voor de rekeninghouder.

Nu banken zulke geavanceerde systemen hebben, waarmee ze fraude, terrorismefinanciering en witwassen moeten opsporen, zou voorkoming van fraude door naam-/nummercontrole toch een fluitje van een cent moeten zijn.

Wie weet het antwoord?

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Contractenrecht, privaatrecht algemeen, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s