Domicilieverleners: houdt uw auditfile gereed

Ook domicilieverleners vallen onder de Wwft, al is dat niet zo bekend (daar schreef ik eerder al over onder andere dit artikel). Ook voor domicilieverleners zijn er handleidingen en richtlijnen van de bevoegde autoriteit, in dit geval Belastingdienst/Bureau Toezicht Wwft, afgekort – zo leerde ik net – ‘Btw’ (tip: bedenk iets anders).

In de Wwft-leidraad voor domicilieverleners staat het algemene verhaal over de Wwft, zoals je ook in andere leidraden terug kunt vinden. Nieuw was een passage over het onderzoek door Belastingdienst/Bureau Toezicht Wwft. Over het onderzoek wordt het volgende gemeld:

Meestal wordt voorafgaand aan het onderzoek om een auditfile gevraagd. Dit is een bestand met gegevens die uit uw geautomatiseerde administratie worden gekopieerd. De meeste boekhoudpakketten hebben de mogelijkheid om een auditfile te exporteren. Met behulp van een auditfile kan de medewerker het onderzoek van te voren voorbereiden en daarmee minder beslag leggen op uw tijd of de tijd van uw boekhouder.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s