EU subsidie voor internationaal paspoort voor rechtspersonen, dat ook gegevens inzake de “ubo” zal gaan bevatten

Uit een bericht op de KNB-site blijkt dat de Europese commissie heeft besloten subsidie toe te kennen om het internationaal paspoort voor rechtspersonen in digitale vorm uit te werken, zie hierna. Dit paspoort zal ook de gegevens van de “uiteindelijk belanghebbende” in de zin van de antiwitwasrichtlijnen gaan bevatten.

EU subsidie voor internationaal paspoort voor rechtspersonen
31 juli 2014

De Europese commissie heeft besloten subsidie toe te kennen om het internationaal paspoort voor rechtspersonen in digitale vorm uit te werken. Dit op verzoek van het Europees Notarieel Netwerk (RNE/ENN).
Het paspoort is een middel om snel betrouwbare informatie over een rechtspersoon te krijgen. Het bevat meer informatie dan nu openbaar wordt gemaakt in het handelsregister, zoals bijvoorbeeld de namen en adressen van aandeelhouders met een belang van 25 procent of meer.

Controleformulier
Het Europees Notarieel Netwerk heeft al een digitaal Europees controleformulier voor notariële volmachten beschikbaar. Notarissen kunnen dit op de site van RNE/ENN downloaden. Op vergelijkbare manier gaat het ENN nu een paspoort voor rechtspersonen ontwikkelen. De Raad voor Europese Notarissen heeft het voorstel eerder omarmd. Zo staat in het Plan 2020: ‘Making it easier for businesses to move around Europe thanks to the creation of tools to check the reliability of the business’s representatives and constituents.’

Voor eind 2014 moet het digitale format voor het paspoort gereed zijn.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Rechtspersonenrecht en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s