Pionier forensische accountantancy onderuit bij de Accountantskamer

Jaap ten Wolde is een voormalig accountant die er uitstekend in slaagt om de landelijke pers te halen. In maart van dit jaar stond hij met de pakkende kop “Ik kan alle muren van mijn werkkamer behangen met dreigbrieven van advocaten“, met een interview in het Financieele Dagblad (html, alleen abonnees). Hij houdt niet van advocaten, zo blijkt uit een ander artikel in dezelfde krant onder de titel “Hoogste tijd voor beëindiging zelfregulering advocaten” (html, alleen abonnees). Dat is smullen dus.

Ten Wolde is nu minder vrolijk omdat hij wegens onzorgvuldigheid bij een onderzoek een berisping van de Accountantskamer heeft gekregen (uitspraak, pdf), onder meer heeft hij niet zorgvuldig hoor en wederhoor toegepast (dat gaat wel vaker mis, zie mijn artikel over tuchtrechtspraak inzake bijzondere onderzoeken door accountants). Zouden de advocaten hem er onder hebben gekregen? Vasco van der Boon schreef in het FD een artikel (html, alleen abonnees) over deze tuchtuitspraak. Zie ook het artikel in het NRC, de reactie van Pheijffer op accountant.nl en het artikel op AccountancyNieuws.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Pionier forensische accountantancy onderuit bij de Accountantskamer

  1. Martien Driessen namens Groep Smeijers Someren zegt:

    Beste Ellen, goed mee opgelet! Ik had de sneren naar de advocatuur ook meegekregen (voor de insiders: uiteraard) van deze ‘captain unreliable’ van de (forensische) accountancy, integriteit, fraudebestrijding en wat al niet meer. Het wordt nog erger zoals je weet. Er is namelijk een handvol advocaten dat volgaarne zijn best blijft doen voor een serie samenwerkende gedupeerden van deze integriteitswolf in schaapskleren. Een hoera voor rechtststaat en advocatuur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s