Het Wwft-zoekplaatje van Financiën en VenJ

Een van de kwalen van de privatisering van overheidstaken op het gebied van de criminaliteitsbestrijding (ook bekend als witwasbestrijding) is dat de Nederlandse en Europese overheid weigeren om een goede databank met basisinformatie te creëren. Dat betekent dat je als Wwft-plichtige of adviseur telkens weer moet gaan zoeken waar alles staat en of dat de laatste versies zijn.

Het is de arrogantie die kenmerkend is voor het ministerie van Financiën (en het ministerie van Veiligheid denkt er net zo over), dat vindt dat ‘de instellingen’ het zelf maar moeten doen.

Om niet steeds te hoeven zoeken heb ik een overzichtspagina met bronnen gemaakt, die echter om de haverklap weer achter loopt. Binnenkort hoop ik aan actualisering toe te komen.

Voor de liefhebbers volgt hierna een nieuwe korte lijst van voor Nederlandse Wwft-plichtigen belangrijke bronnen [*]:

 

Basis

Nederland

Regelgeving

Leidraden

NRA’s [*]

Overig

Europa

FATF

De informatie voor de eigen beroepsgroep, bijvoorbeeld voor juristen:

 

Verdere verdieping

 

[*] Maak steeds van de meest recente versie gebruik!

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s