Fraude met de Wwft | Fraudehelpdesk

Niet alleen Wwft-plichtigen handelen soms onveilig. Ook de Wwft zelf is buitengewoon interessant voor criminelen, zo blijkt uit een bericht van de Fraudehelpdesk waarin dit frauduleuze e-mail bericht is weergegeven:

De Fraudehelpdesk schrijft:

Dit is een voorbeeld van een e-mail die bij de Fraudehelpdesk is gemeld. Heeft u deze of een andere verdachte mail ontvangen? Stuur deze dan door naar valse-email@fraudehelpdesk.nl  Vervolgens kunt u de mail uit uw mailbox verwijderen.

 

Waarom gebruiken financiële instellingen nog e-mail?

Dat dit soort berichten nog steeds verstuurd worden komt omdat financiële instellingen gebruik maken van e-mail en e-mail een zeer onveilige communicatievorm is. Zij zouden er goed aan doen om e-mail niet meer te gebruiken en alleen nog via een beveiligde app te communiceren.

NB Overigens maken fraudeurs ook gebruik van de post als ze het adres kennen.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Fraude met de Wwft | Fraudehelpdesk

  1. Vlierbloesem zegt:

    Niet alleen email gebruik is onveilig.
    De verplichte informatieverstrekking gaat zo ver, dat mensen er niet meer van opkijken dat voor de zoveelste keer allerlei gevoelig informatie gevraagd wordt. De privacy aantasting door de echte instellingen, overheden en banken is al zo gewoon geworden, dat mensen alle informatie gaan geven aan wie er om vraagt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s