Zitting in ubo-register rechtszaak Privacy First

Vandaag was de zitting in hoger beroep in de door Privacy First aanhangig gemaakte procedure over het ubo-register. In dit artikel van Privacy First wordt de achtergrond toegelicht.

Het zal interessant zijn om te zien of in hoger beroep het advies van EDPS wordt mee genomen. In dat advies wordt uitgebreid op het ubo-register ingegaan en wordt onder meer opgemerkt dat EDPS niet overtuigd is van het nut en de proportionaliteit van de publieke toegang tot het register. Over de publieke toegang wordt onder meer het volgende opgemerkt:

Over de Privacy First-procedure:

 

Berichten op dit blog over de procedure zijn via deze tag te vinden.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, ICT, privacy, e-commerce, Ubo-register en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zitting in ubo-register rechtszaak Privacy First

  1. Privacy First laat op de site weten dat uitspraak wordt verwacht op 16 november a.s. De pleitnota van de advocaat is hier te vinden.

    Op twitter schrijft Privacy First:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s