Overheidsinstantie vermeldde onrechte persoonsgegevens in rapport | AVG

De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit heeft op 14 juni jl. uitspraak gedaan over een toezichtrapportage door een overheidsinstantie, dat ten onrechte persoonsgegevens inzake de directeur bevatte (onder meer salarisgegevens), momenteel is de uitspraak alleen in het Frans beschikbaar. Het onderzoek door de overheidsinstantie had betrekking op de interne organisatie van een zorginstelling die gehandicapten verzorgde en het rapport werd met derden, onder meer vakbondsvertegenwoordigers, gedeeld.

De Gegevensbeschermingsautoriteit oordeelde dat de persoonsgegevens van de directeur ten onrechte in het rapport waren opgenomen en vervolgens aan derden waren bekend gemaakt. Voor de gegevensverstrekking ontbrak een grondslag; er kon geen beroep worden gedaan op artikel 6(1)(d) AVG.
Voorts had de overheidsinstantie nagelaten haar verplichtingen op grond van 12(3), 13(1)(c) en 15(1) AVG na te komen (onder meer het informeren van de directeur).

De uitspraak geeft aan dat ook overheidsinstellingen alert dienen te zijn op correcte naleving van de AVG en alleen persoonsgegevens in rapportages mogen vermelden als daar een grondslag voor is.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s