E-mail is zeer onveilig | Laat je niet hack maken

De overheid houdt het geheim, gelukkig is er goede voorlichting bij Laat je niet hack maken:

In tegenstelling tot veel chat-apps is e-mail šŸ“Ø juist niet veilig. E-mail bestaat uit een stel aan elkaar geknoopte technologieĆ«n die zorgen dat het werkt, maar niet dat het veilig of betrouwbaar is. We gebruiken e-mail omdat het zakelijk en algemeen geaccepteerd is, maar verstuur er zo min mogelijk gevoelige informatie mee.

Dus:

  • geen naam, adres, telefoonnummer
  • geen facturen
  • geen andere vertrouwelijke gegevens

Lees mijn algemene inleiding over veilige digitale communicatie.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op E-mail is zeer onveilig | Laat je niet hack maken

  1. r grootveld zegt:

    Dat email niet veilig is, is algemeen bekend. Ik ben nog nooit tegengekomen dat dat wordt ontkend. Het is al een oude technologie van toen we nog niet hoefden te vrezen voor bandieten op het internet. Een belangrijk punt is dat email wordt verstuurd als leesbare tekst. Daar valt wat aan te doen. Maar misschien moet je het risico niet overschatten. Want als men kwaad wil moet men de stroom wel onderscheppen. Of je computer hacken, maar dan ben je toch al de klos. Ik hou er in die mate rekening mee dat ik geen gevoelige informatie mail. Nooit een wachtwoord dus. Maar omdat het zo praktisch is, is een risico niet altijd te vermijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s