Advocountant-humor van een Nederlandse krant

Met grote regelmaat schrijft een Nederlandse krant over het door de grote accountantskantoren opslokken van de advocatuur, waarbij de auteurs niet worden gehinderd door veel kennis van zaken, de laatste keer gebeurde dat op 5 januari.

Ze hebben succes, want leden van de Tweede Kamer stellen dan voorspelbare vragen, waarop een voorspelbaar antwoord komt.

Het meest opmerkelijk aan de beantwoording door het Ministerie van Financiën is dat het ministerie veronderstelt dat de grote accountantskantoren “met hun internationale netwerk, hun innovatiebudget veel beter geborgd, waardoor zij, naar het zich laat aanzien, innovatie gerichter en sneller naar de markt van de advocatuur zouden kunnen brengen“. Hieruit spreekt het geloof dat het accountancy grootbedrijf goed zou zijn voor de mkb-sector, die de advocatuur (enkele grotere kantoren uitgezonderd) is. Ik geloof er helemaal niets van.

 

Meer informatie:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Grondrechten, rechtsstaat e.d. en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s