De gemeente Rotterdam snapt niets van VvE’s | geldverspilling ondermijningsbestrijding

Ambtenaren begrijpen niets van de verenigingen van eigenaren (VvE’s) zo constateerde ik in een vorig ondermijningsartikel over een AMLC publicatie.

Geld over de balk
Inmiddels is mij ter ore gekomen dat de gemeente Rotterdam, via de Directie Veiligheid, flink geld over de balk heeft gegooid door alle Rotterdamse VvE’s, van klein tot groot, een poster over ‘foute geldschieters‘ te sturen. In de poster wordt gewaarschuwd voor criminele geldschieters, de poster begint met:

Wordt jouw bedrijf ook hard geraakt door de coronacrisis? En heb jij een aanbod gekregen voor een lening … Let dan op! Voor je het weet is jouw zaak het toneel van drugshandel of illegaal gokken

Ten onrechte worden de VvE’s aangeschreven. Voor de zekerheid leg ik het maar weer een keer uit aan de Directie Veiligheid van de gemeente Rotterdam:

[1] Een VvE is geen bedrijf.
[2] Een VvE leent niet, ook al zou dat theoretisch kunnen sinds een recente (onverstandige) wetswijziging.
[3] Een VvE is een geldpot, waarin door de appartementseigenaren wordt gespaard voor het onderhoud. De VvE moet zorgen dat het onderhoud van het gebouw in orde blijft.

en ten overvloede:

[4] De VvE heeft niets te zeggen over de appartementseigenaren (die voor een groot deel in het appartement wonen, een minderheid van de appartementen zijn bedrijfspanden).

Tip voor Rotterdamse VvE’s
De VvE’s van de gemeente Rotterdam doen er goed aan de gemeente een brief te sturen waarin wordt verzocht de belastingcenten beter uit te geven.

Tip voor de ondermijningsbestrijding
En aan de mannen en vrouwen van de bestrijding van ondermijning is aan te bevelen te werken aan deskundigheidsbevordering, waarbij beroep kan worden gedaan op ‘facilitators’ (= juridisch adviseurs) zoals ik (lees ook wat iemand die op mijn eerdere artikel over de facilitator zei).

 


Aanvulling 5 februari 2021
Inmiddels heb ik de A3-poster gescand:

 

Lees ook het bericht van 5 februari.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s