Analyse van 10 jaar onderzoek naar digitalisering rijksoverheid | Algemene Rekenkamer

De Algemene Rekenkamer maakte bekend een analyse te hebben gemaakt van de onderzoeken naar digitalisering bij de rijksoverheid. De Rekenkamer constateert herhaaldelijk “dat de gestelde ambities niet goed in balans zijn met de mensen, middelen en organisatie”. De rijksoverheid staat dus voor een flink uitdaging.

Het nieuwsbericht van de Algemene Rekenkamer met vindplaatsen luidt:

Analyse van 10 jaar onderzoek naar digitalisering rijksoverheid
Nieuwsbericht | 18-03-2020 | 00:00

Met een analyse in de vorm van enkele factsheets trekt de Algemene Rekenkamer op 18 maart 2020 rode draden uit eigen onderzoek dat de afgelopen 10 jaar heeft plaatsgevonden naar digitalisering en de inzet van ICT bij de rijksoverheid.

Onder de titel Grip op digitalisering heeft de Algemene Rekenkamer deze informatie onder meer naar de Tweede Kamer gestuurd. Daar werkt momenteel de Tijdelijke Commissie Digitale Toekomst aan handvatten voor het parlement hoe om te gaan met vraagstukken over de voortschrijdende digitalisering.
In de factsheets komen onder meer aan de orde: het centraal stellen van gebruikers van ICT, het realiseren van digitale doelstellingen en het goed kunnen controleren van de digitalisering bij de rijksoverheid.
Op de online factsheet van Grip op digitalisering kan doorgeklikt worden naar de onderliggende onderzoeksrapporten.

Publicaties

Grip op digitalisering: rode draden uit tien jaar Rekenkameronderzoek. Kamerstuk: Kamerbrief | 18-03-2020
Factsheets: Grip op digitalisering: rode draden uit tien jaar Rekenkameronderzoek. Publicatie | 18-03-2020

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s