Klokkenluidersrichtlijn in het Europese staatsblad

Op 26 november 2019 werd de Europese klokkenluidersrichtlijn in het Europese staatsblad geplaatst. De richtlijn is op 16 december jl. in werking getreden en dient door EU-lidstaten uiterlijk op 17 december 2021 in de nationale wetgeving te zijn geïmplementeerd.

 

Meer informatie:

 


Aanvulling 6 april 2021
Klokkenluiden is in de Angelsaksische wereld een populaire methode. Lees wat de Financial Conduct Authority (FCA) uit het VK er over schrijft in Whistleblowing: Speaking to the FCA. Klokkenluiden past in de trend van meldplichten. Overigens ontving het FCA in 2020 minder meldingen dan in 2019; in de VS was dat omgekeerd hoorde ik.
De Nederlandse klokkenluidersinstantie, Huis voor Klokkenluiders, publiceerde op 15 maart 2021 een persbericht over het jaarverslag, Jaarverslag Huis voor Klokkenluiders: gerichte aanpak en wetsverbeteringen om de positie van melders te verbeteren.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s