Raad voor de Jaarverslaggeving consulteert RJ-uiting ‘Implementatie EU-richtlijn Aandeelhoudersbetrokkenheid’

De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft een RJ-Uiting gepubliceerd, die betrekking heeft op de Nederlandse implementatie van de Europese richtlijn aandeelhoudersbetrokkenheid. De RJ nodigt belangstellenden uit hun reactie of commentaar op de Uiting te geven.

De aankondiging van de RJ is hier te vinden en luidt:

RJ-Uiting 2019-16: “Implementatie EU-richtlijn Aandeelhoudersbetrokkenheid”
27 november 2019

Naar verwachting zal uiterlijk per 1 januari 2020 de EU-richtlijn Aandeelhoudersbetrokkenheid (Richtlijn 2017/828/EU) worden geïmplementeerd in de Nederlandse wetgeving. Hiermee zullen onder meer nieuwe wettelijke bepalingen worden ingevoerd in het Burgerlijk Wetboek (BW) en de Wet op het financieel toezicht (Wft). De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) geeft in deze RJ-Uiting een overzicht van deze komende wetswijziging, tevens wordt uiteengezet welke aanpassingen als gevolg daarvan zullen worden doorgevoerd in de RJ-bundel.

Download uiting
RJ-Uiting 2019-16 EU richtlijn aandeelhoudersbetrokkenheid.pdf
PDF 812,1 kB

De RJ nodigt uit tot het inzenden van reacties en commentaren op de RJ-Uitingen. Stuur een e-mail naar: secretariaat@rjnet.nl

 

Dit bericht verscheen eerder op het ondernemingsrechtweblog. Alle berichten op dit blog over langetermijnaandeelhouderschap, Raad voor de Jaarverslaggeving. Alle berichten op het ondernemingsrechtweblog over langetermijnaandeelhouderschap, Raad voor de Jaarverslaggeving.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Kapitaalvennootschappen, Rechtspersonenrecht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s