Vergoeding werkgever van VOG die werknemer moet aanvragen vrijgesteld in de WKR

Zoals bekend moet steeds vaker een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) worden aangevraagd, onder meer door werknemers. Uit de tijdens Prinsjesdag bekend gemaakte maatregelen blijkt dat dat de vergoeding door de werkgever aan de werknemer gaat kwalificeren als gerichte vrijstelling onder de WKR, aldus het bericht van Mazars over maatregelen werkgevers:

WKR: vrijstelling vergoeding VOG
Voor een aantal beroepen zijn werknemers wettelijk verplicht om aan de werkgever een Verklaring omtrent gedrag (VOG) te overleggen. Ook als zij daartoe niet verplicht zijn, vragen werkgevers regelmatig om een VOG. Veel werkgevers vergoeden dan de aanvraagkosten. Om te voorkomen dat de werknemer heffing is verschuldigd over die vergoeding, brengen zij de vergoeding ten laste van de vrije ruimte (in de WKR). De vergoeding van de kosten van de VOG aan de werknemer gaat kwalificeren als gerichte vrijstelling, waardoor deze niet meer ten laste van de vrije ruimte komt.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Belastingrecht, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Strafrecht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s