PSD2 | rekeninginformatiediensten | de blinde vlek voor de gegevens van derden

Inmiddels zag ik het artikel van Edwin de Jong over rekeninginformatiediensten, met veel aandacht voor de rekeninghouder die toestemming geeft voor toegang tot zijn rekeninggegevens, maar helemaal niets over de derden, wiens gegevens in de transacties zijn opgenomen. En ook niets over de mogelijkheid dat ondernemers rekeninginformatiediensten gebruiken en daarmee vertrouwelijke informatie over hun klanten prijs geven aan de rekeninginformatiedienstverleners.


Aanvulling 31 oktober 2018
De PSD2 trein rijdt vrolijk verder. Ik ben er niet aan toegekomen te bekijken welke gevolgen dit heeft voor de derden die mee getrokken kunnen worden bij anderen die gebruik maken van rekeninginformatiediensten. Enige publicaties:

Aanvulling 11 december 2018
Omstreeks 10 december 2018 verscheen in het FD het artikel “Helft Nederlanders eerder bereid bij techbedrijf te bankieren dan bij de bank“, wat – als het waar is – volstrekt bizar is als we zien hoe techbedrijven als Apple en Google zich hebben misdragen (en zich nog misdragen).

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s