PSD2 | minister kondigt nota van wijziging over toezicht databescherming aan

Vandaag informeerde de minister van financiën de Tweede Kamer over het tijdpad van de implementatie van de herziene richtlijn betaaldiensten (PSD2). De minister schrijft dat er een nota van wijziging komt, om het toezicht op de privacy beter te waarborgen:

De vaste commissie Financiën van de Tweede Kamer heeft bij brief van 8 juni 2018 gevraagd om uiterlijk 14 juni uw Kamer te informeren over het tijdpad van de implementatie van de herziene richtlijn betaaldiensten (PSD2), waaronder in ieder geval de verwachting voor het verzenden van de nota naar aanleiding van het verslag van het wetsvoorstel.
De implementatie van PSD2 is helaas vertraagd. De nota naar aanleiding van het verslag inzake het wetsvoorstel ter implementatie van PSD2 is vrijwel gereed. Daarnaast is een nota van wijziging voorbereid. De nota van wijziging is onder meer nodig om het toezicht op de privacy beter te borgen. De verwachting is dat deze nota’s binnen twee weken bij uw Kamer ingediend worden. Het streven is de implementatiewet na behandeling in het parlement zo snel mogelijk in werking te laten treden.

Meer informatie:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s