Wwft: werkt het systeem van melden van ongebruikelijke transacties wel?

Tussen de berichten met de bekende teksten over de witwasbestrijding zit af en toe iets nieuws. Maud Bökkerink, een voor zichzelf begonnen voormalig medewerkster van DNB, schreef een artikel onder de titel “Een andere aanpak voor het detecteren en melden van ongebruikelijke en verdachte transacties is broodnodig” waarin zij een rapport van Nick Maxwell en David Artingstall bespreekt.

Bezwaarlijk aan haar artikel (en mogelijk ook aan het onderzoek) blijft dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen de vele verschillende soorten Wwft-plichtigen met totaal verschillende informatieposities en andere relevante kenmerken.

Maar kritiek op de huidige aanpak van FATF en Europa is zeer gewenst. Én goed onderzoek naar het nut en de effectiviteit van de antiwitwasbureacratie.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s