De cybersecurity van de criminaliteitsbestrijding

Onder de titel “EU ‘underestimated’ cyber-crime” verscheen een artikel in de EUObserver. Het artikel is een interview met de EU commissaris for veiligheid, Julian King.

Het zou mooi zijn als ook in de breinen van de EU-functionarissen zou doordringen hoe gevaarlijk de Europese en nationale activiteiten rondom de bestrijding van criminaliteit (inclusief de witwas- en terrorismefinancieringsbestrijding) op het punt van cybersecurity en privacy zijn. Overheden en ondernemingen verzamelen grote hoeveelheden persoonsgegevens en andere vertrouwelijke gegevens, die op tijd verwijderd en goed beveiligd moeten worden.

Hetzelfde geldt voor verzwakking van encryptie ten behoeve van de opsporing: dat mag niet de deur open zetten voor criminelen.

Meer informatie:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s