Must voor naleefkundigen: het FraudeFilmFestival

Een van de neveneffecten van privatisering van de opsporing van criminaliteit, is dat ongeveer iedere burger zich mag gaan verdiepen in hoe het werkt met criminaliteit.

Ik verwijs naar artikel 35 van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), die voorschrijft dat Wwft-plichtige ondernemingen er zorg voor dragen dat haar werknemers, voor zover relevant voor de uitoefening van hun taken, bekend zijn met de bepalingen van de Wwft en periodiek opleidingen genieten die hen in staat stellen een ongebruikelijke transactie te herkennen en een cliëntenonderzoek goed en volledig uit te voeren. Gelijksoortige verplichtingen zijn er voor trustkantoren op grond van de Wet toezicht trustkantoren (Wtt).

In dat verband is het nuttig om degenen die de Wwft en Wtt moeten naleven te attenderen op het FraudeFilmFestival dat op 5 en 6 oktober a.s. plaats vindt in Amsterdam:

NB Het is afwachten wat de kwaliteit van de films is en of het de gebruikelijke sensatieverhalen overstijgt. Aangezien het festival wordt gesponsord door een aantal grote partijen uit de financiële sector, mag dat worden gehoopt.

Dit artikel is ook geplaatst op de site van Compliance Platform Trustkantoren

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Strafrecht en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Must voor naleefkundigen: het FraudeFilmFestival

 1. Rob Otjens zegt:

  Beste Ellen,
  dank voor je vermelding over het Fraude Film Festival.

  Ik wil graag een toelichting geven op de kwaliteit van de films. Het Fraude Film Festival is een onafhankelijk kwalitatief cultureel festival dat wordt georganiseerd door de stichting FFF die beschikt over de ANBI status. Peter van Ingen, programmamaker en journalist van de VPRO, is vanaf het eerste jaar Programma Directeur van het festival en hij bepaalt -samen met zijn team van researchers- de inhoud van het programma. Peter heeft als uitdrukkelijke taak meegekregen om de onafhankelijkheid van het festival te bewaken en het kwaliteitsniveau van de films te borgen. Grote bedrijven steunen het festival maar ook de overheid is actief betrokken. De doelstelling van het festival is de impact van fraude op de maatschappij duidelijk te maken. een (inter-)nationaal platform te zijn, netwerken bij elkaar te brengen en kennis te ontwikkelen. We reiken de aanmoedigingsprijs voor jonge documentairemakers uit en de Anti Fraude Award.

  Dag 1 van het festival is een besloten dag voor de professionals en beleidsbepalers die werkzaam zijn in fraudebestrijding, dag 2 is de publieke dag voor de geïnteresseerde burger. Meer informatie over het Fraude Film Festival kun je vinden op http://www.fraudefilmfestival.nl. Als je nog vragen hebt of meer informatie wenst aarzel dan niet contact met mij op te nemen.

  Met vriendelijke groet,
  Rob Otjens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s