Geen legaltech maar… RegTech

Dankzij IT juridificeert de wereld in hoog tempo. Er komt steeds meer regelgeving, de regels veranderen steeds sneller en die regelgeving is steeds vaker grensoverschrijdend. Landen concurreren met elkaar op het gebied van oplegging van boetes en straffen. Onder meer witwas- en corruptiebestrijding ontwikkelt zich als interessante inkomstenbron voor overheden.

De toekomst is daarom niet aan de legaltech, want het is veel te duur om voor kleine rechtsgebieden met arme klanten goede software te ontwikkelen en bij te houden. Adequate software ontwikkelen is duur, dus dat gebeurt alleen door en voor degenen die daar genoeg geld voor hebben.

Het is ‘RegTech’ dat de toekomst heeft, tech om kapitaalkrachtige ondernemingen en organisaties te beschermen tegen gretige overheden. Net als alle andere digitale producten wordt RegTech door grote partijen aangeboden en wordt het ontwikkeld voor grote afnemers, zoals banken.

Er is een digitale wapenwedloop aan de gang. Nu maar hopen dat de gewone burger en de gewone ondernemer daar niet het slachtoffer van worden.

Meer informatie:

RegTech:

Beroep van de toekomst:
certified financial crime specialist, lees meer bij de Association of Certified Financial Crime Specialists.


Aanvulling 10 juli 2017
Zie over RegTech ook het Wired artikel “Banks Deploy AI to Cut Off Terrorists’ Funding“.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, ICT, privacy, e-commerce, Kantoororganisatie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s