Beroepsverbod voor accountants in consultatievoorstel Implementatiewet richtlijn en verordening wettelijke controles jaarrekeningen

Op het weblog over modernisering van het ondernemingsrecht publiceerde ik het artikel ‘Consultatievoorstel Implementatiewet richtlijn en verordening wettelijke controles jaarrekeningen introduceert nieuw beroepsverbod‘.
Daarin signaleer ik dat het consultatievoorstel de mogelijkheid van een beroepsverbod voor accountants introduceert, zowel inzake functies bij accountantsorganisaties als bij organisaties van openbaar belang (OOB’s). De toezichthouder kan dit verbod opleggen, zonder dat er een rechter aan te pas komt.

Dit past in een algemene trend dat er in steeds meer regelgeving beroeps- en bestuursverboden en ‘naming & shaming’ wordt opgenomen, zonder dat er sprake is van een goede rechtsgang. Lees verder in het artikel.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuur en toezicht bij rechtspersonen, Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Jaarverslaggeving en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s