Cursus “Wwft in het ondernemingsrecht” voor advocaten en notarissen, 10 december 2013 (AVDR)

Op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) zijn Wwft-plichtige ondernemers en hun personeel verplicht om opleidingen te volgen. Deze verplichting is opgenomen in artikel 35 van de Wwft:

Een instelling* draagt er zorg voor dat haar werknemers, voor zover relevant voor de uitoefening van hun taken, bekend zijn met de bepalingen van deze wet en periodiek opleidingen genieten die hen in staat stellen een ongebruikelijke transactie te herkennen en een cliëntenonderzoek goed en volledig uit te voeren.

Voor advocaten en notarissen is opleiding extra belangrijk, omdat zij maar voor een deel van hun werkzaamheden onder de Wwft vallen en omdat zij in het algemeen veel minder thuis zijn in de financieel-economische wetgeving en in het door de Wwft vereiste cliëntenonderzoek.

Om die reden heb ik voor cursusorganisatie AVDR een cursus Wwft voor advocaten en notarissen ontwikkeld in samenwerking met Jan van Koningsveld, ex-FIOD man,  expert op het gebied van offshore vennootschappen (directeur Offshorekenniscentrum)  en promovendus Universiteit van Tilburg . De onderwerpen die wij behandelen staan hierna vermeld.

Mr. Ellen Timmer

  • Wijzigingen in de Wwft per 1 januari 2013 en de Europese witwasplannen
  • Soorten diensten waarop de Wwft bij advocaten en notarissen van toepassing is
    Uitleg toepasselijke bepalingen

Mr. Jan van Koningsveld

  • Herkennen van de methodieken die criminelen bij witwassen gebruiken
  • Internationale achtergrond van de witwasbestrijding (US, FATF, OECD, Europese Commissie)
  • Identificatie en verificatie van buitenlandse (offshore) vennootschappen en de ubo
  • Handvatten tot het opstellen van een risicoprofiel
  • Behandeling van enige praktijkzaken

De cursus worden gegeven op 10 december 2013. Meer informatie op deze pagina.

* Hiermee wordt de Wwft-plichtige onderneming bedoeld.

Aanvulling 8 april 2013

In de Trouw van 8 april 2013 verscheen een interview met docent Van Koningsveld.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Evenementen, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s