Symposium 11 november a.s. ‘Van informatie-uitwisseling en rechtsbescherming’ met prijsuitreiking aan Widlak en González Pérez | financiële mensenrechten

Op 11 november aanstaande wordt een symposium over informatie-uitwisseling en rechtsbescherming georganiseerd door een stichting waar ik nog nooit van had gehoord: Stichting Kritisch Commentaar Fiscale Wetgeving en Fiscaal Beleid.

De stichting is er in geslaagd een interessant programma samen te stellen voor burgers en anderen die slachtoffer zijn van de datagedreven overheid, al had het geen kwaad gekund als zij in het programma en op hun site wat meer informatie hadden verschaft over degenen die tijdens het symposium optreden.

Kafkabrigade / toeslagenaffaire in de schijnwerper
Tijdens het symposium zal worden gesproken door Arjan Widlak, die zich met zijn Kafkabrigade tegen de onmenselijke overheidsbureaucratie richt, en door mevrouw mr. M.E. González Pérez, die belangen behartigt van slachtoffers van de Belastingdienst / ministerie van Financiën (toeslagenaffaire). Zij tweeën krijgen op 11 november a.s. de Professor Dieter Brüll-prijs uitgereikt.

FATCA
Gelet op het thema ‘informatie-uitwisseling en rechtsbescherming’ zou aandacht voor de problemen die FATCA oplevert voor Europese burgers niet misstaan, al is aan de beschrijving van de lezing door Koopman niet te zien dat daar op wordt ingegaan. Wellicht dat de stichting de komende tijd aandacht kan gaan besteden aan de problematiek van de internationale gegevensuitwisseling tussen overheden.

Programma 11 november
Het programma ziet er als volgt uit:

Locatie: Universiteit van Amsterdam, Oudemanhuispoort 4-6 Amsterdam, Collegezaal D1.09.
Aanmelding is mogelijk via het e-mail adres profdrdbrullprijs@gmail.com.

 

NB De stichting heeft een site, maar daar is op dit moment weinig extra informatie over het symposium te vinden.

 

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Belastingrecht, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Symposium 11 november a.s. ‘Van informatie-uitwisseling en rechtsbescherming’ met prijsuitreiking aan Widlak en González Pérez | financiële mensenrechten

  1. Leo Neve zegt:

    Boekpresentatie. Verwacht niet dat wordt ingegaan op internationale gegevensuitwisseling tussen overheden, zoals bij FATCA. Maar meer op intra-gouvernementele uitwisseling die ten grondslag heeft gelegen aan Toeslagenschandaal. Zwarte lijsten werden ruim gedeeld tussen overheden met alle gevolgen voor betrokkenen van dien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s