Digitale vennootschap en digitaal handelsrecht bij de Vereeniging Handelsrecht

Op woensdagmiddag 9 november 2022 organiseert de Vereeniging Handelsrecht een ledenbijeenkomst met als thema”De digitale vennootschap en een digitaal handelsrecht”, lees de aankondiging. Over dit actuele onderwerp worden preadviezen preadviezen geschreven, waarover de vereniging meldt:

Naast de bespreking van het bestaande en komende recht (mede op basis van EU Richtlijnen en het wetsvoorstel dat inmiddels bij de Tweede Kamer is ingediend), wordt ook veel aandacht besteed aan technische mogelijkheden en moeilijkheden (blockchain!) en fundamentele vragen (zijn we op weg naar een geheel virtuele vennootschap?) en nieuwe mogelijkheden.

 

De reeds gepubliceerde preadviezen van de vereniging zijn hier te vinden. Over digitale oprichting van rechtspersonen schreef ik al eerder.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Handelsrecht, ICT, privacy, e-commerce, Modernisering ondernemingsrecht, Oprichting, Rechtspersonenrecht en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s