Article Filippo Noseda on the EU’s Advocate General’s Opinion on EU Public Registers | AML, CFT

UK lawyer Filippo Noseda wrote an article (pdf) for Tax Notes on the EU’s Advocate General’s Opinion on EU public registers of beneficial owners. In this article Noseda discusses the EU’s Advocate General’s opinion in relation to the compatibility of public registers with the fundamental rights to privacy and data protection, (Sovim case, C-601/20). He argues that the Advocate General’s recent opinion in the case could undermine the fundamental right of privacy regarding taxpayer data.

 

Sovim case C-601/20:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Belastingrecht, English - posts in English on this blog, Europa, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Ubo-register en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s