Pleidooi voor hervorming van het banksysteem door Alkaya

Lid van de Tweede Kamer Mahir Alkaya schreef een interessant pleidooi voor hervorming van de betaaldienstverlening.
Op de site van de uitgever wordt zijn boek als volgt geïntroduceerd:

Na de bankencrisis van 2008 was iedereen het erover eens: dit mag nooit meer zo uit de hand lopen. Hervormingen werden politiek besproken en nieuwe wetgeving voorgesteld. En toen gebeurde er niets. In de jaren die volgden groeiden de banken als nooit tevoren en werd hun macht over ons en ons geld sterker dan ooit.

Maar wat de politiek niet lukte lijkt nu toch te gebeuren: nieuwe concurrenten tornen aan de macht van de banken. Digitaal geld is bezig aan een opmars. Aan de knoppen zitten techneuten in Silicon Valley, technocraten in Brussel en Frankfurt en grootmachten zoals China.

En onze gekozen politici? Die begrijpen de materie vaak maar half.

Tweede Kamerlid Mahir Alkaya vecht al sinds zijn komst naar Den Haag voor meer kennis en kunde over digitaal geld. Zijn strijd: niet afwachten totdat ons geld niet langer van onszelf is, maar nu ingrijpen en leiding nemen in de morele en politieke keuzes die de komst digitaal geld van ons vragen. In dit boek schetst hij zowel het ontluisterende onvermogen van onze politici om het voortouw in de strijd te nemen, als de stappen die we collectief moeten zetten om niet voorgoed de controle over ons eigen geld te verliezen.

Interview
Alkaya werd geïnterviewd door Thomas Bollen (De Nieuwe Wereld): audiopodcast (Apple), ook elders te vinden, en voorts beschikbaar als videopodcast op youtube. Het is een interessant interview. Wel is jammer dat niet wordt ingegaan op de witwasbestrijdingsregelgeving in relatie tot de betaaldienstverlening.

 

Meer informatie:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bankrekening krijgen en behouden, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Grondrechten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Pleidooi voor hervorming van het banksysteem door Alkaya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s