Wolfie Christl over digitale surveillance en controle op de arbeidsplaats | AVG

In toenemende mate worden mensen tijdens hun werk digitaal gevolgd en beïnvloed, dit wordt in het Engels wel als ‘workplace surveillance‘ aangeduid. Wolfie Christl deed naar het onderwerp onderzoek en bracht er een uitgebreid verslag over uit, dat alleen in het Duits beschikbaar is. In de lezenswaardige studie worden ook algemeen bekende producten zoals Teams en Office 365 van Microsoft besproken.

Studie: Digitale Überwachung und Kontrolle am Arbeitsplatz. Von der Ausweitung betrieblicher Datenerfassung zum algorithmischen Management? Eine Studie von Cracked Labs, September 2021. Lees verder: aankondiging; de studie (pdf).

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Arbeidsrecht, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s