Menselijke digitalisering door de Nederlandse overheid | oproep Waag c.s.

Vier vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties (Amnesty, Bits of Freedom, Open State Foundation en Waag) schreven een opinie voor het FD van 7 mei jl., Vertrouwen in de overheid vraagt om aandacht voor digitalisering (betaalmuur). Het artikel kon ik nog niet op de sites van de organisaties vinden.

In het artikel wordt bepleit dat de overheid bij het inzetten van digitale middelen rekening houdt met de burger. Ze schrijven onder meer:

Afgerekend worden op je ‘profiel’, in plaats van beoordeeld op je daden: we hebben in de toeslagenaffaire het onrecht gezien dat dit tot gevolg heeft.

De auteurs bepleiten daarom dat het volgende kabinet hoge eisen stelt aan de bescherming van mensen en vraagt om te investeren in sterke tegenmacht. Daarbij wordt aangetekend dat de overheid op digitaal gebied zelf tekortschiet, zoals onder meer de affaires bij de politie, bij defensie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding hebben geleerd (om nog maar niet te spreken over het RDW-datalek en de lekken bij de GGD).

Het is een verstandige opinie, ik hoop dat er naar geluisterd wordt.

 

Overigens is apart dat Open State Foundation mee deed aan dit initiatief. Deze organisatie bepleit openbaarmaking van alle persoonsgegevens van degenen die als uiteindelijk belanghebbende of anderszins in het handelsregister zijn ingeschreven.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Menselijke digitalisering door de Nederlandse overheid | oproep Waag c.s.

  1. Anoniem zegt:

    Bij alles wat begint met Open weet je eigenlijk al hoe laat het is. Een blik in de jaarstukken is voldoende https://openstate.eu/wp-content/uploads/sites/14/2020/08/30-Openstate-jaarrekening.pdf en https://openstate.eu/wp-content/uploads/sites/14/2020/08/Jaarverslag-Open-State-Foundation-2019-inhoudelijk.pdf om elke twijfel weg te nemen. Wederom roofridder George Soros die met gebruikmaking van de ANBI status ons zijn wereldbeeld wil opdringen met behulp van wat onbezoldigde useful idiots.

    Informatie over de eigendom en zeggenschap van ondernemingen is strategische informatie. Informatie waarmee Soros en door hem gesponsorde “journalisten” en NGO’s hun voordeel kunnen doen zodat hun broodheer en zijn partners hun plannen kunnen verwezenlijken. Geen wonder dat de Open State Foundation geen respect heeft voor fundamentele rechten.

    In menig land zou een organisatie als Open State Foundation zich moeten registreren als Foreign Agent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s