Beleggingsoplichting neemt toe | oproep AFM

Het klinkt merkwaardig in tijden van corona: in 2020 ontving toezichthouder AFM een enorm aantal signalen over beleggingsoplichting. Dat blijkt uit een bericht van de AFM waarin wordt opgeroepen om incidenten te melden.

De AFM schrijft onder meer:

Veel signalen over mogelijke beleggingsoplichting
De AFM ontving opnieuw veel signalen over mogelijke beleggingsoplichting. Het aantal meldingen door particuliere beleggers over mogelijke misleiding of oplichting door buitenlandse beleggingspartijen is sinds 2019 enorm gegroeid. Daar waar de AFM tot 2018 ruim een handvol meldingen kreeg, zijn dat inmiddels honderden signalen over dubieuze praktijken. In de signalenmonitor geeft de AFM tips om de werkwijze en trucs van zulke partijen te herkennen en financiële schade te voorkomen.

De signalenmonitor van voorjaar 2021 staat hier.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s