Corona-discriminatie met het corona-paspoort

De discussie over corona-discriminatie is nu vol los gebarsten aan de hand van het thema ‘corona-paspoort’. Over dat onderwerp verschijnt het nodige.

Een greep:

Verwacht kan worden dat vanwege de economische belangen de corona-discriminatie er zal komen. Het zal interessant zijn om te zien of dat gebaseerd gaat worden op nog niet volledig erkende en volledig op alle punten geteste vaccins.

 

Mijn eerdere artikelen over corona-discriminatie en aanverwant:
Corona-discriminatie
Inentingsverplichting | corona

 


Aanvulling 9 maart 2021
De geesten worden rijp gemaakt voor corona-discriminatie. Zie bijvoorbeeld het advies van de Denktank Coronacrisis van de SER, waarover security.nl schrijft.

Aanvulling 15 maart 2021
Overal een bewijs nodig? Vaccinatiepaspoort oké, maar om te kunnen winkelen? Dat gaat te ver, Radar 15 maart 2021.
Privacyorganisatie waarschuwt voor schending grondrechten: “Anytime and anywhere”: Vaccination, immunity certificates, and the permanent pandemic, EDRi (Europees privacy samenwerkingsverband) 10 maart 2021.
De verleiding van het test- en vaccinatiebewijs: Met een negatief testbewijs straks weer uit eten en feesten, NRC 10 maart 2021.
Europese Piratenpartij waarschuwt voor vaccinpaspoort, Computable 9 maart 2021.
Over het ontstaan van een nieuwe wereldregering: The corporate capture of global governance and what we are doing about it, 22 januari 2021.

Aanvulling 1 april 2021
In FAX stond Verfassungsrechtler Hermes: „Kein Raum, Geimpfte besser zu behandeln als Nichtgeimpfte“, met verstandige opmerkingen.

Aanvulling 15 september 2021
Gisteren heeft het kabinet aangekondigd dat de inentingsplicht en discriminatie niet-gevaccineerden er komt, via de omweg van de coronatoegangspas. Enige reacties:

Alberdingk Thijm, lees zijn draad:

 

Hij acht de pas niet proportioneel: “Bezien vanuit proportionaliteit en subsidiariteit is gaat het weigeren van toegang aan gevaccineerden verder dan noodzakelijk voor het doel: het voorkomen van besmettingen. 10/11

 

Hertzberger:

 

Ikzelf naar aanleiding van bericht horeca:

Zou mijn voorspelling uitkomen?

 

Aanvulling 22 september 2021
Opvallend is dat RIVM nog steeds schrijft dat onbekend is hoe lang de vaccins bescherming geven. Dus dat betekent dat er geen rechtvaardiging is voor een verschil in geldigheid van het coronapaspoort na vaccinatie respectievelijk herstel van corona.
Wel zouden er andere verschillen zijn volgens RIVM:

  • De kans om ziek te worden zou kleiner zijn.
  • Volgens RIVM zouden gevaccineerden minder besmettelijk zijn, het staat er cryptisch: “De vaccinatie beschermt ook je omgeving. Als je gevaccineerd bent kun je wel besmet raken, maar is de kans dat jij zelf besmettelijk wordt klein. Kleiner dan wanneer je niet gevaccineerd bent.” Verder op staat dat nog niet duidelijk is hoe het met de besmettelijkheid zit, “Er zijn inmiddels enkele studies verschenen die laten zien dat vaccinatie ook de overdracht van het virus van de ene persoon op de andere vermindert. Het aantal studies is beperkt en bewijs veelal indirect, maar de uitkomsten wijzen steeds in dezelfde richting: De Gezondheidsraad heeft hier op 20 mei 2021 een document over gepubliceerd: Transmissie na vaccinatie“.
  • Over het ontstaan van varianten wordt niet gezegd dat er verschil zou zijn tussen wel en niet gevaccineerd (er zijn mensen die zeggen dat juist vaccinatie zal leiden tot gevaarlijker varianten).

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Corona-discriminatie met het corona-paspoort

  1. r grootveld zegt:

    Wat ik niet begrijp is dat er nooit wordt gesproken over de impliciete verplichting een smartphone te bezitten met een abonnement op internet! Nog afgezien van de vraag of je zo’n ding wilt hebben, je zit dan vast aan aanschaf en maandelijkse kosten. Wat ook een probleem kan zijn. Zeker als een heel gezin moet meedoen. Ik vind het al fout dat er allerlei instellingen zijn (ook overheid, ondanks privacy) die er blindelings van uitgaan dat je zo’n ding bezit. (En dat je dat vooral gebruikt om via sociale media je hele lek en gebrek bloot te leggen!) Maar een verkapte verplichting wordt wel heel raar.
    En nu we het er toch over hebben. Dat permanent testen. Je ziet nu aanbiedingen van een test voor 40 euro. Zo’n test is natuurlijk maar beperkt houdbaar. De GGD kan het regelmatig testen van de gehele bevolking niet aan. Commerciëlen ligt dus voor de hand. Maar wie gaat dat dan weer betalen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s