Corona-discriminatie met het corona-paspoort

De discussie over corona-discriminatie is nu vol los gebarsten aan de hand van het thema ‘corona-paspoort’. Over dat onderwerp verschijnt het nodige.

Een greep:

Verwacht kan worden dat vanwege de economische belangen de corona-discriminatie er zal komen. Het zal interessant zijn om te zien of dat gebaseerd gaat worden op nog niet volledig erkende en volledig op alle punten geteste vaccins.

 

Mijn eerdere artikelen over corona-discriminatie en aanverwant:
Corona-discriminatie
Inentingsverplichting | corona

 


Aanvulling 9 maart 2021
De geesten worden rijp gemaakt voor corona-discriminatie. Zie bijvoorbeeld het advies van de Denktank Coronacrisis van de SER, waarover security.nl schrijft.

Aanvulling 15 maart 2021
Overal een bewijs nodig? Vaccinatiepaspoort oké, maar om te kunnen winkelen? Dat gaat te ver, Radar 15 maart 2021.
Privacyorganisatie waarschuwt voor schending grondrechten: “Anytime and anywhere”: Vaccination, immunity certificates, and the permanent pandemic, EDRi (Europees privacy samenwerkingsverband) 10 maart 2021.
De verleiding van het test- en vaccinatiebewijs: Met een negatief testbewijs straks weer uit eten en feesten, NRC 10 maart 2021.
Europese Piratenpartij waarschuwt voor vaccinpaspoort, Computable 9 maart 2021.
Over het ontstaan van een nieuwe wereldregering: The corporate capture of global governance and what we are doing about it, 22 januari 2021.

Aanvulling 1 april 2021
In FAX stond Verfassungsrechtler Hermes: „Kein Raum, Geimpfte besser zu behandeln als Nichtgeimpfte“, met verstandige opmerkingen.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d. en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Corona-discriminatie met het corona-paspoort

  1. r grootveld zegt:

    Wat ik niet begrijp is dat er nooit wordt gesproken over de impliciete verplichting een smartphone te bezitten met een abonnement op internet! Nog afgezien van de vraag of je zo’n ding wilt hebben, je zit dan vast aan aanschaf en maandelijkse kosten. Wat ook een probleem kan zijn. Zeker als een heel gezin moet meedoen. Ik vind het al fout dat er allerlei instellingen zijn (ook overheid, ondanks privacy) die er blindelings van uitgaan dat je zo’n ding bezit. (En dat je dat vooral gebruikt om via sociale media je hele lek en gebrek bloot te leggen!) Maar een verkapte verplichting wordt wel heel raar.
    En nu we het er toch over hebben. Dat permanent testen. Je ziet nu aanbiedingen van een test voor 40 euro. Zo’n test is natuurlijk maar beperkt houdbaar. De GGD kan het regelmatig testen van de gehele bevolking niet aan. Commerciëlen ligt dus voor de hand. Maar wie gaat dat dan weer betalen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s