Uitkeringenregister voor de rechtspersoon met uitkeringsverbod | WPNR

Voor het juridisch tijdschrift WPNR schreef ik het artikel ‘Uitkeringenregister voor de rechtspersoon met uitkeringsverbod‘, dat hier kan worden gedownload en ook kan worden gevonden bij de stichting die WPNR uitgeeft.

Het artikel gaat over de nieuwe regeling inzake het ‘uitkeringenregister’ voor de Nederlandse stichting. Conclusie:

Naar mijn mening is het voorstel voor art. 2:290 BW ondoordacht en onvoldoende gemotiveerd en dient het uit de wet te worden verwijderd. Het zou goed zijn als allereerst een grondige toetsing zou plaats vinden van de aanbevelingen van het Global Forum. Vervolgens kan worden bezien of voor stichtingen een registratieplicht dient te worden geïntroduceerd, waarbij zorgvuldig moet worden nagegaan of er een fiscaal of ander maatschappelijk belang is. Als daar een wetsvoorstel zou uitrollen, is aan te bevelen een internetconsultatie te houden, zodat deskundigen, zoals de Gecombineerde Commissie Vennootschapsrecht van KNB en NOvA, zich over kunnen uitspreken.

 

Aan dit register besteedde ik op dit blog al eerder aandacht.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Rechtspersonenrecht, Stichting en vereniging en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s