Privacy by Design Foundation + IRMA

In Nederland is een interessante stichting actief, de Privacy by Design Foundation. Op dit moment biedt de stichting een identificatie app, ‘IRMA‘, aan waarmee bij een toenemend aantal partijen kan worden ingelogd, zie deze pagina. Er zijn een aantal gemeenten met IRMA  bezig, in ieder geval Nijmegen. Lees dit artikel bij SIDN over privacyvriendelijk bellen met gemeenten en lees ook dit.

Verder verzorgt de stichting onder de naam IRMA-meet een video-vergaderdienst.

Er zijn veel meer ideeën waarmee de stichting bezig is.

Lees over de achtergrond van de stichting de informatie op de voorpagina. In het bestuur van de Privacy by Design Foundation zit onder meer Bart Jacobs [*], de hoogleraar computerbeveiliging aan de Radboud Universiteit Nijmegen die zich samen met vele anderen al lange tijd inspant voor maatschappelijk relevante security en privacy onderwerpen.

Het is te hopen dat dit soort initiatieven een tegenwicht kunnen bieden aan de mensonvriendelijke praktijken van sommige grote bedrijven en overheden.

[*] Zie onder meer webpagina’s universiteit 1, 2, wikipedia, auteurspagina Follow the Money. Een overzicht van publicaties is hier te vinden, lees onder meer PSD2, een Europese strategische blunder, iBestuur, 12 september 2017. Hij is lid van de Cyber Security Raad.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s