Regeert de angst? | corona

In deze tijd is er veel angst te horen en te lezen. Waar die angsten voorheen individueel waren hebben ze nu een gemeenschappelijke oorzaak. Degenen die onderzoek doen naar verschijnselen rondom de mens beleven gouden tijden, al wordt dat onderzoek wellicht door de maatregelen wat belemmerd.

Als medische leek kijk ik verbaasd om me heen wat er allemaal gebeurt en vraag ik me af waar het naar toe moet. Zoals het kabinet dat verschuift van het aanvankelijke ‘we moeten maatregelen nemen en zo snel mogelijk een voldoende niveau van groepsimmuniteit bereiken‘ tot het recente bericht dat sommige zaken moeten wachten ‘tot het vaccin er is‘. Dat alles terwijl vaccins niet zaligmakend zijn, aldus deze longarts, die vindt dat er wat meer aan verbetering van de weerstand (en gezondere voeding) moet worden gedaan. Bizar is de mondkapjes discussie. Volgens sommige deskundigen hebben de amateur-mondkapjes, die straks in het openbaar vervoer worden ingevoerd, geen zin, terwijl anderen er bij zweren. Kennelijk moet het straks omdat mensen het zo graag willen en “iedereen het doet”.

Damiaan Denys
Vanochtend beluisterde ik de podcast van het interview met filosoof en psychiater Damiaan Denys bij het radioprogramma Nooit meer slapen. Hij gaf het antwoord op mijn vragen: de rijke westerse mens kan niet omgaan met tegenslag en zoekt naar ultieme controle.

Beluisteren!

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s