Beroepsorganisatie accountants enquêteert beroepsbeoefenaren inzake doelmatigheid WNT

Het zou vaker moeten gebeuren: onderzoek door burgers naar de doelmatigheid van wetgeving. Het is nl. niet voldoende dat de wetgever ‘goede bedoelingen’ heeft, zoals bij de Wet Normering Topinkomens (WNT) het geval is. Het middel mag niet erger zijn dan de kwaal.

Daarom is het een goede zaak dat de beroepsorganisatie van accountants, de NBA, een enquête houdt onder de accountants over de doelmatigheid van de WNT. Hierna volgt de aankondiging:

 

Enquête: validatie doelmatigheid WNT
30 april 2020

Dit jaar vindt de tweede evaluatie van de Wet Normering Topinkomen (WNT) plaats. De NBA heeft eerder een bijdrage geleverd aan deze evaluatie. Voor het onderdeel doelmatigheid van de WNT zijn we geïnteresseerd in de ervaringen van u als accountant en uw kantoor met de controle van de WNT.

Enquête
De vragen gaan over de duidelijkheid van de wet, de accountantscontrole, het WNT-toezicht en de accountantskosten die u gemiddeld doorberekend aan de WNT-instelling. Bij de vragen over de administratieve lasten vragen we u een inschatting te maken van de kosten die met de controle van de WNT door een accountant gepaard gaan.

De enquête loopt tot 15 mei. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 20 minuten.

 

Andere berichten op dit blog over de WNT zijn via de WNT-rubriek te vinden.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Wet Normering Topinkomens. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s