Stichting CIS van de verzekeraars | handelsnaam die niet in het handelsregister is te vinden bij deze stichting

Rechtspersonen moeten in het handelsregister worden ingeschreven, in het kader van onder meer de rechtszekerheid. Onlangs was ik op zoek naar de gegevens van Stichting CIS in Den Haag, een stichting die onder meer de zwarte lijst van criminele (ex-)cliënten voor de verzekeringssector bijhoudt. Op de website is het KvK-nummer niet te vinden en is er ook geen rubriek met de personalia.

In het handelsregister is de hiervoor genoemde Stichting CIS niet te vinden. Wel een andere stichting, die deze naam heeft, in Amsterdam kantoor houdt en zich volgens het handelsregister bezighoudt met het doen van uitkeringen en het opzetten van projecten ter begunstiging van kerkelijke, charitatieve, culturele, wetenschappelijke en andere instellingen die het algemeen nut beogen.

Hier is sprake van een handelsnaamverwarring in strijd met de Handelsnaamwet. Want de Haagse stichting heet anders, officieel: Stichting Centraal Informatie Systeem van in Nederland Werkzame Verzekeringsmaatschappijen. Deze stichting heeft geen handelsnaam ‘Stichting CIS’ ingeschreven.

De Haagse stichting is in 1985 opgericht en de Amsterdamse stichting in 2014, wat doet vermoeden dat het handelsnaamgebruik door de Haagse stichting ouder is.

Het is hoog tijd dat de Haagse stichting iets gaat ondernemen.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Handelsregister, Rechtspersonenrecht, Stichting en vereniging en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Stichting CIS van de verzekeraars | handelsnaam die niet in het handelsregister is te vinden bij deze stichting

  1. paul duinkerken zegt:

    De stichting is – overigens net als vele andere bedrijven – in overtreding van art 27 van de Handelsregisterwet want die schrijft voor dat het KvKnummer duidelijk moet worden vermeld. Indien de stichting zich aan de wet had gehouden was een zoektocht naar de stichting in het Handelsregister overbodig geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s