Hoe telco’s sim-swapping mogelijk maken en er niet tegen telco’s wordt opgetreden

Een nieuwe vorm van criminaliteit, mogelijk door de slordigheid van telecombedrijven, is het zgn. ‘sim-swapping’. Een crimineel doet zich voor als een telefoonabonnee en vraagt een nieuwe sim aan, waarmee hij zich als de abonnee kan voordoen en kan frauderen. Uit recente berichten blijkt dat de eSIM, die T-Mobile heeft uitgebracht, nog veel gemakkelijker te ‘swappen’ is.

In de berichten worden tips gegeven om sim-swapping te voorkomen. Over de nalatigheid van telco’s wordt onvoldoende gesproken.

Volstrekt bizar dat er geen maatregelen worden genomen om telco’s er toe te bewegen veilige producten en diensten aan te bieden.

 

Meer informatie:


Aanvulling 9 september 2019
Na het sluiten van het artikel zag ik dat er berichten zijn (onder meer dit) dat T-Mobile maatregelen tegen identiteitsfraude heeft genomen. Dat is dan rijkelijk laat. Op hun eigen site was die informatie niet te vinden. Wel op twitter:

 

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s